Concert programma

In Presikhaaf staan een week lang geweldige musici op het podium!

Wij hebben het concert aanbod zoveel mogelijk verspreid over verschillende locaties in de wijk met als doel,

Klassieke Muziek in heel Presikhaaf laten klinken.

 

Voor alle concerten is het nodig om kaartjes te reserveren i.v.m. beperkte plaatsen.

Lunette Saxofoonkwartet
Lunette Saxofoonkwartet
Maandag 28 maart - Lunette Saxofoonkwartet - UITVERKOCHT
Puck van der Hoeven; Sopraan-saxofoon, Inge Mulder; Alt-saxofoon, Olga Marquéz; Tenor-saxofoon, Hanneke Veldhuizen; Bariton-saxofoon

Het ‘Lunette Saxophone Quartet’ is tot stand gekomen in 2016 op het ArtEZ conservatorium te Zwolle. Deze vier jonge, artistieke dames leren elkaar hier kennen tijdens hun studie. Ze voelden zich onmiddellijk met elkaar verbonden door hun gedeelde vurigheid en passie voor de muziek. Hun verschillende karakters vullen elkaar perfect aan en maken hun tot een dynamische groep. Ze variëren in verschillende stijlen en soorten muziek. Elke stijl heeft zijn eigen uitdaging en vraagt om een andere aanpak, interpretatie en presentatie. Dat prikkelt, stimuleert en inspireert hun enorm. In de afgelopen jaren hebben zij onder andere interessante masterclasses gehad met een aantal fantastische muzikanten, waaronder het Apollo kwartet, het van Baerle trio en Purpura Pansa.

In 2018 hadden zij hun radio debuut bij Opium op 4.

In 2019 en 2020 werden zij ook uitgenodigd om te spelen op het festival ‘Palermo Classica’ in Sicilië. Als kwartet wagen zij zich aan verschillende genres en nemen ze deel aan verschillende projecten met kunstenaars, bands of zangers.

 
Locatie: De Overkant 'thuis voor de wijk'
Entree: €7,50
Aanvang: 20:00 uur
UITVERKOCHT

Duo Mong
Duo Mong

Dinsdag 29 maart - Duo Mong

 

Yulia Gubaydullina; viool,  Aliya Iskhakova; piano

 

Het duo met Yulia Gubaydullina en Aliya Iskhakova werd in 2012 opgericht als een kamermuziekensemble van het Kazan State Conservatory. Voor de volgende drie jaar concentreerden Aliya en Yulia zich op klassieke Europese muziek. Tijdens het bestuderen van klassieke sonates van componisten als Beethoven, Brahms, Debussy en Szimanowski hebben ze les gekregen van de leraren van het Kazan Conservatorium Faina Starateleva en Olga Pyatnitskaya.

In 2018 kreeg het duo een wederopleving in Nederland, het land waar beide muzikanten naartoe verhuisden om hun opleiding voort te zetten. Nederland is een multicultureel land met veel verschillende landen en tradities. Maar, bijna niemand kent de republiek Tatarstan en zijn hoofdstad Kazan, de Tataarse natie, haar cultuur, tradities en muziek. Daarom hebben Yulia en Aliya besloten om de mensen in Europa met hun cultuur te introduceren en de prachtige muziek van Tataarse componisten te promoten.

 

Sinds deze tijd heeft het duo een naam gekregen - Duo Mong. Mong (tat. Моң) is een Tatar-woord, onvertaalbaar naar andere talen. De betekenis ervan geeft echter de nationale kenmerken van het Tataarse volk weer en haar perceptie van de wereld. Meer in het algemeen kan het worden vertaald als melancholie, hartelijkheid en lyriek.

 

Locatie: Stichting Samra, De Overkant

Entree: €3,00

Aanvang: 13:00 uur (UITVERKOCHT)

 


Duo Ispir - Yörükoglu
Duo Ispir - Yörükoglu

Vrijdag 1 april - Duo Ispir - Yörükoglu

 

 

Erten Deniz Ispir; viool, Ayşegül Yörükoglu; piano

 

Erten Deniz İspir werd geboren in een muzikale familie en maakte zijn debuut als solist op 14-jarige leeftijd.

Al vroeg speelde hij regelmatig met symfonieorkesten zoals onder andere het Yaroslavl Philharmonic Orchestra in Rusland, het Dnipropetrovsk Philharmonic Orchestra in Oekraïne en het İzmir State Symphonic Orchestra in Turkije.

Onder zijn internationale optredens werkte hij in 2019 samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest en zijn chef-dirigent Marc Albrecht.

Na zijn afstuderen aan het Staatsconservatorium van de Çukurova Universiteit ging hij in 2014 op uitnodiging naar het Tsjaikovski Conservatorium van Moskou om les te krijgen van Sergej Kravtsjenko. Vervolgens rondt hij zijn bachelorstudie aan het Conservatorium van Amsterdam af bij violiste Ilya Grubert. 

Deniz wordt ondersteund door de Contemporary Education Foundation. Deniz speelt op een viool (1797 Johannes T. Cuypers) deze is hem tot beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.  

 

Ayşegül Yörükoğlu, begon piano te studeren bij Samir Mirzoev aan het Antalya Staatsconservatorium. Ayşegül had haar debuut als soliste toen ze 10 jaar oud was. In 2011 werd ze uitgenodigd door Victor Merzhanov  om te studeren aan het Conservatorium van Moskou en in 2017 studeerde ze af aan het Moskou P.I. Tsjaikovski  Conservatorium van de klas van Sergey Koudriakov. Momenteel vervolgt ze haar masterstudie bij Naum Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam. Het onderwijs van Ayşegül wordt  ondersteund door het Jacques Vonk Fonds.

Ze heeft deelgenomen aan vele concoursen en ontving verschillende prijzen en studiebeurzen. 

Ze speelde als soliste bij het Lugansk Regional Philharmonic Orchestra in Rusland, NRW Orchester-zentrum Chamber Orchestra in Duitsland, Sumy Regional Symphonic Orchestra in Oekraïne en Antalya State Symphony Orchestra, Antalya State Opera and Ballet Orchestra in Turkije. Ze heeft meerdere concerten gegeven in verschillende landen. 

 

Het duo heeft elkaar ontmoet tijdens hun studie in Moskou en sinds 3 jaar treden zij samen op als Duo.

 

Locatie: MFC Presikhaven / Cultuurgroep Presikhaaf

Entree: €3,00

Aanvang: 19:30 uur, zaal open 19:00 uur

Reserveren: cultuurgroeppresikhaaf@gmail.com

 


Eudora Quartet
Eudora Quartet

Zaterdag 2 april -Eudora Quartet

 

Çisem Özkurt; viool, Ángela Moya; viool, Kardelen Buruk; altviool, Cèlia Torres Ruiz; cello

 

Het ensemble Eudora Quartet, gevestigd in Nederland, bestaat uit vier jonge strijkers uit Spanje en Turkije. Het vreemde jaar 2020 bracht hen samen om te vechten voor gendergelijkheid in de muziek, en om hun specifieke visie op het repertoire voor strijkkwartet te bevorderen.

In de muziekgeschiedenis zijn vrouwelijke componisten gedegradeerd tot een secundaire positie binnen de

samenleving. Zelfs rekening houdend met hun hoge niveau van muzikale opleiding en vaardigheid, was het gebruikelijk voor vrouwen om hun composities te laten crediteren door andere mannelijke kunstenaars. Heel vaak hebben vrouwen gewerkt voor grote namen, terwijl die mannelijke kunstenaars alle publieke verdiensten namen.

Deze vrouwen waren bijna altijd verstopt en in veel gevallen, zodra ze getrouwd waren, werden hun fantastische muzikale vaardigheden nóg meer onderschat of gewoon stopgezet. Het Eudora Quartet wil het werk van deze vrouwen plaatsen waar het hoort, op het podium.

 

Locatie: Rozet Bibliotheek Presikhaaf

Entree: €7,50

Aanvang: 14:30 uur

KLIK hier om te reserveren