Educatieve programma

De basisscholen De Werf en de Parkschool zijn ook dit jaar onderdeel van het educatieve programma.

 

Deze week komt onder schooltijd “Instrument workshop” voor de groepen 5 en 6.

Kinderen kunnen kennis maken met een instrument die ze zelf, voordat het project begint, kunnen uitkiezen.

Tijdens de workshops krijgen de kinderen een introductie van de docenten over klassieke muziek én het instrument en kunnen ze vervolgens dit zelf uitproberen en ervaren. Tijdens de workshops zal er dan ook voor iedere leerling een instrument beschikbaar zijn. Na de klassieke muziekweek kunnen de kinderen, indien gewenst, nog één week gratis een vervolg workshop krijgen bij EL ELE, zo zijn er meerdere contact momenten en hebben ze onze muziekschool bezocht.

 

Voor kinderen die in Presikhaaf wonen maar niet op deze twee basisscholen zitten is er in diezelfde week de mogelijkheid om een “instrument workshop” met een door hun zelf uitgekozen instrument, te volgen bij EL ELE. Met deze mogelijkheid willen we meer kinderen een kans bieden. Klik HIER om uw kind op te geven.

 

Wij willen graag meer bekendheid geven aan klassieke muziek en hopen dat hiermee meer kinderen op een laagdrempelige, speelse manier op het idee komen om een instrument te gaan spelen.


 

 

De "Masterclass instrumentlessen" zijn bedoeld voor alle leerlingen van EL ELE die op één van ondergenoemde instrumenten spelen.

De meeste masterclasses worden gegeven door gastdocenten die speciaal hiervoor zijn benaderd.

 

De instrument keuzes zijn: viool, piano, cello, klarinet en dwarsfluit.

Klik HIER om jezelf of uw kind op te geven.

 

Tevens is er een "Masterclass Muziekgeschiedenis" voor de leerlingen van EL ELE.  Klik HIER om jezelf of uw kind op te geven. Zowel deze Masterclass als de Masterclass Piano wordt gegeven door Klassiek pianist en pianodocent Selen Apaydin.

 

Selen Apaydin
Selen Apaydin

Selen Apaydın is klassiek pianist en pianodocent. Haar ouders zijn beide professional musici, Selen ontdekte haar passie voor piano al vroeg in haar kindertijd. Selen is afgestudeerd aan het Codart (Rotterdams Conservatorium) voor klassieke piano als bachelor en daarna met een masterstudie welke zij Cum Laude heeft afgerond.

Naast haar carrière als klassiek pianist houdt ze zich volop bezig met de educatieve deel van de piano en het overdragen van haar kennis. Ze heeft verschillende lesmethodes kunnen verwerven en toepassen.

Haar piano studenten leren professionele pianisttechnieken om optimaal van het pianospel te genieten.

Eén van haar projecten is #understandingclassicalmusiconpiano.  Ze legt hiermee de muziekgeschiedenis uit en maakt klassieke muziek voor iedereen toegankelijk.  Haar doel is om de liefde voor klassieke muziek te verspreiden en mensen te laten horen hoe pianostukken worden vormgegeven.

 Selen zal in deze masterclass en presentatie een breed scala aan repertoires van bekende en minder bekende componisten een plaats geven. Leerlingen van EL ELE zullen in deze masterclass interactief meewerken om voorbeelden te spelen en te laten horen.

 

Data masterclasses:

Dinsdag 29 en Woensdag 30 maart

 

De Masterclasses vinden plaats bij:

EL ELE Dans en Muziekschool

Bethaniënstraat 242

6826 TJ Arnhem